Ο μαθητής στο Γυμνάσιο βρίσκεται στη φάση της κορύφωσης της εφηβείας και βιώνει έντονες αλλαγές τόσο στο σώμα του όσο και στην προσωπικότητά του σε γνωστικό και ψυχικό επίπεδο. Οι επιλογές του δεν είναι αυστηρές καθώς υπάρχει χρόνος για δοκιμές μέχρι να κατασταλάξει σε αυτά που τον ενδιαφέρουν πραγματικά.

Έτσι επενδύει πιο εύκολα τον ελεύθερο χρόνο του σε αθλητικές, καλλιτεχνικές ή άλλες δραστηριότητες προκειμένου να νοιώσει ικανοποίηση και πληρότητα. Η πιο σημαντική απόφαση αφορά τον μαθητή της 3ης Γυμνασίου αναφορικά με την επιλογή του τύπου του Λυκείου που θα επιλέξει να συνεχίσει τη σχολική του ζωή.

Παράλληλα είναι η κατάλληλη ηλικία για να διερευνηθούν οι ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα του προκειμένου ανακαλύψει τις δραστηριότητες που βοηθούν στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς του τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου.

Διαγνωστικό εργαλείο ακαδημαϊκού προσανατολισμού μαθητών

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ: Τεστ Άριστον Candidates

ΗΛΙΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΕΣΤ: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΕΣΤ: 40 λεπτά

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ: Σύμβουλοι σταδιοδρομίας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει πιστοποίηση χορήγησης

ΤΕΣΤ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΝΑΙ

Άριστον Candidates (για μαθητές)

Το Άριστον Τεστ αποτελεί ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ατόμου και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν καθώς και τα αντίστοιχα Τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο νέος μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα.

Το Άριστον Τεστ, είναι μια συστοιχία (battery) σταθμισμένων στην ελληνική πραγματικότητα και πλήρως αυτοματοποιημένων ψυχομετρικών ερωτηματολογίων, που αφορούν στην Προσωπικότητα, στην Αυτοεκτίμηση, στο επίπεδο Ψυχολογικού Ελέγχου που έχει το άτομο, καθώς και στην Κλίμακα Επαγγελμάτων CAPS.

Είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς ψυχομετρικών τεστ υπό τον τίτλο CAPS (Computer Academy Psychometric Series) τα οποία στηρίζονται στη διεθνή βιβλιογραφία και σε αποτελέσματα δημοσιευμένων ερευνών. Την ευθύνη ανάπτυξης, συντήρησης και υποστήριξης όλων των αυτοματοποιημένων ερωτηματολογίων καθώς και του έμπειρου συστήματος την έχει η εταιρεία Computer Academy Ε.Π.Ε.

Το Τεστ Άριστον Candidates απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και δίνει κατεύθυνση και προσανατολισμό στην παραπέρα πορεία τους αλλά διέξοδο και απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν το δίλημμα : Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ;

Βασίζεται σε πολυετείς, εξειδικευμένες έρευνες σχετικά με την ανάλυση της εργασιακής προσωπικότητας, των διανοητικών απαιτήσεων των επαγγελμάτων και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος, οι οποίες συνδυάστηκαν με ψυχομετρικές μεθόδους και διεθνείς θεωρίες προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Χορήγηση του Τεστ

Το Τεστ πραγματοποιείται στο Κέντρο μας και υλοποιείται άμεσα με τη βοήθεια υπολογιστή, χωρίς τη μεσολάβηση περισσότερων προσώπων, εξασφαλίζοντας έτσι αντικειμενικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα οι απαντήσεις που δίνονται ελέγχονται ως προς την ειλικρίνειά τους. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη και ολοκληρώνεται σε 40 περίπου λεπτά. Ο ενδιαφερόμενος, χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό κωδικό, που του παρέχεται από το Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, ενεργοποιεί στον υπολογιστή το τεστ και απαντά σε σειρά ειδικών ερωτήσεων. Οι απαντήσεις του αποστέλλονται κρυπτογραφημένες μέσω του διαδικτύου, στον κεντρικό υπολογιστή (Server) της Computer Academy, ο οποίος χρησιμοποιώντας εξελιγμένα και πολύπλοκα μαθηματικά μοντέλα, επεξεργάζεται τις απαντήσεις του εξεταζόμενου και εκδίδει άμεσα το επαγγελματικό του προφίλ, το οποίο του επιδίδεται πάντα μέσω ειδικά εκπαιδευμένου Συμβούλου.

Στη συνέχεια η τελική έκθεση δίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οπότε και πραγματοποιείται μια συνάντηση με το μαθητή και τους γονείς του προκειμένου να αναλυθούν τα αποτελέσματα και να ενημερωθούν όσο πιο αναλυτικά γίνεται σχετικά με την έκθεση που θα τους δοθεί.

Η τελική έκθεση περιλαμβάνει περίπου 60 σελίδες κι έχει την ακόλουθη δόμηση:

 • Πρόλογος
 • Προσωπικά στοιχεία εξεταζόμενου
 • Διάρκεια ερωτηματολογίου και βαθμός αλήθειας απαντήσεων
 • Βαθμολόγηση ψυχομετρικών κατηγοριών
 • Θεωρητική θεμελίωση του τεστ
 • Αναλυτική αξιολόγηση: προσωπικότητα, αυτοεκτίμηση, έλεγχος, κλίμακα CAPS, ιστογράμματα
 • Εξειδικευμένοι ψυχομετρικοί παράγοντες
 • Προχωρημένες στατιστικές μετρήσεις
 • Εργασιακά περιβάλλοντα και δευτερογενείς παράγοντες
 • Προσωπικότητα, περιβάλλον, συνάφεια, διαφοροποίηση
 • Προτεινόμενες σχολές και επαγγέλματα
 • Παράρτημα Α - Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
 • Παράρτημα Β - Γονείς και επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Παράρτημα Γ - Επιστημονικές και τεχνολογικές ειδικότητες

Το Άριστον Τεστ είναι με διαφορά το πλέον αξιόπιστο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού αφού:

 • Βασίζεται σε μελέτες και έρευνες πλέον των 30 ετών.
 • Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια των απαντήσεων (5 βαθμοί αλήθειας)
 • Έχει παγκοσμίως το μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και Δείγμα Στάθμισης (10.000 νέοι).
 • Εκδίδει αποτελέσματα μετά από πλήθος πολύπλοκων μαθηματικών υπολογισμών, συγκρίσεων και συνδυασμών (850 εκατομμύρια περίπου), που γίνονται εξατομικευμένα για κάθε άτομο.

Κέντρο Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας "Orientation.GR"

Λαμπείας 5 (Πάροδος Μακεδονίας), Αμαλιάδα, 27200 | Βρείτε μας στο χάρτη: Google Map

Κιν. +30 6973 395041

Facebook: Orientation.GRSkype: spzafeir, WhatsApp, Viber: 6973 395041

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και 19:00-21:00