Στη ζωή μας ως ενήλικες επιλέγουμε μια δουλειά που τις περισσότερες φορές δεν μας ικανοποιεί. Αυτή η επιλογή καθορίζει σημαντικές παραμέτρους της ζωής μας και συνήθως δημιουργεί συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης και προόδου μας ως άτομα και ως μέλη της κοινωνίας.

Ζούμε σε ένα ρευστό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και η αρχική επαγγελματική επιλογή μας δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια. Είναι απαραίτητο ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επαναπροσδιορίζουμε το επαγγελματικό μας μονοπάτι και να επενδύουμε σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Αφού αναγνωρίσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσαμε σε τυπικά ή άτυπα περιβάλλοντα μάθησης μπορούμε να διακρίνουμε νέες ευκαιρίες και προοπτικές στον επαγγελματικό μας βίο.

Ακόμα και στα χρονικά διαστήματα που βρισκόμαστε εκτός εργασίας είναι κρίσιμο να παραμένουμε ενεργά μέλη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής προκειμένου να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να πραγματοποιήσουμε το επόμενο επαγγελματικό μας βήμα.

Διαγνωστικό εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού ενηλίκων

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ: Τεστ Άριστον Adults

ΗΛΙΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΕΣΤ: Ενήλικες (εργαζόμενοι ή άνεργοι)

ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΕΣΤ: 40 λεπτά

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ: Σύμβουλοι σταδιοδρομίας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει πιστοποίηση χορήγησης

ΤΕΣΤ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΝΑΙ

Άριστον Adults (για ενήλικες)

Το Άριστον Τεστ αποτελεί ένα πρωτοποριακό, έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ατόμου και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν.

Το Άριστον Τεστ, είναι μια συστοιχία (battery) σταθμισμένων στην ελληνική πραγματικότητα και πλήρως αυτοματοποιημένων ψυχομετρικών ερωτηματολογίων, που αφορούν στην Προσωπικότητα, στην Αυτοεκτίμηση, στο επίπεδο Ψυχολογικού Ελέγχου που έχει το άτομο, καθώς και στην Κλίμακα Επαγγελμάτων CAPS.

Είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς ψυχομετρικών τεστ υπό τον τίτλο CAPS (Computer Academy Psychometric Series) τα οποία στηρίζονται στη διεθνή βιβλιογραφία και σε αποτελέσματα δημοσιευμένων ερευνών. Την ευθύνη ανάπτυξης, συντήρησης και υποστήριξης όλων των αυτοματοποιημένων ερωτηματολογίων καθώς και του έμπειρου συστήματος την έχει η εταιρεία Computer Academy Ε.Π.Ε.

Το Τεστ Άριστον Adults απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την προσωπικότητά τους, να ανακαλύψουν επιπλέον δυνατότητες που ενδεχομένως έχουν, αλλά δεν το γνωρίζουν, καθώς και να διαπιστώσουν τον βαθμό συμβατότητας με τους οικείους τους (σύντροφοι, φίλοι, παιδιά, κλπ.). Αυτή η διαδικασία θα τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές.

Επίσης, απευθύνεται σε άνεργους που αναζητούν εναλλακτικά εργασιακά περιβάλλοντα, καθώς και σε εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να επαναπροσανατολίσουν την καριέρα τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα γενικότερα.

Το Άριστον Τεστ είναι με διαφορά το πλέον αξιόπιστο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού αφού:

  • Βασίζεται σε μελέτες και έρευνες πλέον των 30 ετών.
  • Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια των απαντήσεων (5 βαθμοί αλήθειας)
  • Έχει παγκοσμίως το μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και Δείγμα Στάθμισης (10.000 νέοι).
  • Εκδίδει αποτελέσματα μετά από πλήθος πολύπλοκων μαθηματικών υπολογισμών, συγκρίσεων και συνδυασμών (850 εκατομμύρια περίπου), που γίνονται εξατομικευμένα για κάθε άτομο.

Σίγουρα υπάρχει μια ιδανική δουλειά για όλους μας που χρειάζεται να ανακαλύψουμε αρκεί να μην σταματούμε να την αναζητούμε.

Κέντρο Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας "Orientation.GR"

Λαμπείας 5 (Πάροδος Μακεδονίας), Αμαλιάδα, 27200 | Βρείτε μας στο χάρτη: Google Map

Κιν. +30 6973 395041

Facebook: Orientation.GRSkype: spzafeir, WhatsApp, Viber: 6973 395041

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και 19:00-21:00